Overlast door motorscooters Venray, tip de politie

24/06

Archieffoto ©LT

De laatste weken krijgen de wijkagenten van Venray meerdere meldingen binnen van overlastgevend en gevaarlijk rijgedrag van motorscooters. De bestuurders gedragen zich hierbij asociaal in het verkeer. Behalve gevaarlijk rijgedrag ook veel geluidsoverlast en rijden zonder kentekenplaat etc.
Daartoe is mede de hulp ingeroepen van Politie Limburg team verkeer.
Vandaag was het al snel raak! Een motorrijder van team verkeer van Politie Limburg kreeg al snel één van deze personen in het vizier. Achtervolging werd ingezet. Bij het klem rijden wist de bestuurder van de motorscooter te ontkomen.
Bij de daarop volgende achtervolging werd door de collega op de motor eveneens gebruik gemaakt van optische en geluidsignalen. Stoptekens werden genegeerd en de bestuurder nam alle risico’s om niet gepakt te worden. Bij deze achtervolging werden vele verkeersovertredingen gemaakt door de bestuurder van motorscooter.
Uiteindelijk kon de bestuurder van de motorscooter, een 21 jarige inwoner uit Venray, in het Brukske worden aangehouden.
Op het voertuig zat geen kenteken. Het voertuig was afkomstig uit Duitsland, echter nooit aangemeld in Nederland. Bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Voertuig was niet verzekerd.
Tel daarbij op de gepleegde verkeersovertredingen, zoals overschrijding maximale snelheid, gevaarlijk weggedrag en negeren stopteken.
Het voertuig is voor verder onderzoek in beslag genomen.
Laten we hopen dat justitie gepaste maatregelen neemt.
En, ondanks zijn leeftijd, dat de ouders er ook nog iets mee doen??!!

INFORMATIE OVER DIT SOORT VOERTUIGEN:
Heeft u informatie over dit soort voertuigen.
Personen die gevaarlijk rijgedrag vertonen of overlast veroorzaken, laat het ons dan weten.
Deze personen maken onze wijken onveilig en dienen aangepakt te worden.
Hierbij hebben we uw hulp nodig.
Maak daar waar mogelijk een foto of filmpje van het rijgedrag / voertuig / kenteken / bestuurder.
Maak melding middels 0900-8844.

Bron: Politie Venray-Gennep