Politie inval Venray vanwege langlopend drugsonderzoek.

2018-05-16 08:46:53

Stockfoto politie ©WF

Venray – Dinsdag heeft de politie een inval in twee panden gedaan in verband met een langlopend drugsonderzoek . Het gaat om panden aan de Luitstraat en Henseniusstraat .

Bij de invalactie zijn ook het arrestatieteam en de douane betrokken . Of er iemand is aangehouden is onbekend.

De resultaten van de inval worden later bekend gemaakt .

Update :  In die woningen werden kleine hoeveelheden hard- en softdrugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Twee mannen van 32 jaar uit Venray zijn aangehouden voor handel in drugs. Ze zitten vast en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

 

Lokaal nieuws

Brand in Meterkast snel onder controle

Bergen - Zondagmiddag omstreeks 20 over 2 heeft er een korte brand plaatsgevonden bij een bedrijfspand op industrieterrein de Flammert. Vermoedelijk door kortsluiting was er brand ontstaan in de meterkast, hierdoor is de isolatie van een gedeelte in aanbouw in brand gevlogen. Een persoon die op het terrein aanwezig was heeft de brand geblust, de brandweer heeft met de warmtebeeldcamera gecontroleerd of de warmte genoeg weg was. Ook heeft de brandweer het pand geventileerd.

Lees verder...
Diverse inbraken in bedrijven in Venray en omgeving

Afgelopen nacht (zaterdag op zondag) is er omstreeks 01.30 uur ingebroken bij een autogaragebedrijf, gelegen op het Keizersveld te Venray. Kort daarvoor, omstreeks 01.10 uur is er ingebroken bij een automaterialen bedrijf, eveneens gevestigd op het industrieterrein Keizersveld te Venray. Op dit moment is nog niet exact bekend wat de buit is bij deze twee inbraken. Kort voor deze inbraken is er ingebroken bij twee garage bedrijven te Boxmeer. Het is op dit moment nog onbekend of het hier mogelijk om dezelfde dader(s) gaat. Politie heeft de inbraken in onderzoek. De nacht ervoor van vrijdag op zaterdag is er ingebroken bij een auto garage bedrijf, gelegen aan industrieterrein De Hulst te Oostrum. Deze inbraak vond plaats rond middernacht. Mogelijk beschikt u over beveiligingscamera's die meer informatie kunnen geven over deze inbraken of hebt u andere informatie over deze inbraken. Neem dan contact op met de politie Venray-Gennep, tel. 0900-8844. Anoniem kan middels 0800-7000. Hebt u een bedrijf. Neem maatregelen! Niet alleen bouwkundige maatregelen, maar ook op het gebied van computers, etc. Voor meer informatie zie:https://www.veiligondernemenbeginthier.nl/inbraakpreventie/ Zaaknummers 2018167785 - 2018168287 - 2018168345 Bron : Politie Venray-Gennep

Lees verder...
Wat te doen bij zwaailicht en sirene?

Landelijk - Nog altijd blijkt dat er nog veel mensen niet weten wat ze moeten doen bij zwaailicht en sirene. De belangrijkste oorzaak dat hulpverleningsvoertuigen vaak te laat opgemerkt worden komt omdat mensen hun radio vrij hard aan hebben staan in de auto, of hebben oordopjes in. Daarbij zijn de auto`s van tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Het belangrijkste is, blijft kalm en laat duidelijk zien waar u heen gaat. Staat u al stil zet dan de alarmlichten aan. Let ook altijd op waar een hulpverleningsvoertuig naartoe wil. Wat kunt u nu het beste doen: Autobaan (A-Wegen) Rijdt u op een autobaan zonder file houdt dan zoveel mogelijk rechts (foto 1). Staat er file dan zal het hulpverleningsvoertuig naar de vluchtstrook gaan. Ga dus bij een file NIET op de vluchtstrook rijden want dat mag niet. Rijdt u op een autobaan zonder vluchtstrook en er staat file rijd dan zoveel mogelijk links of rechts (hangt af van welke rijbaan u rijdt) zodat het hulpverleningsvoertuig tussen door kan. Dit geldt ook als er een open spitsstrook is (foto 2). Provinciale wegen (N-Wegen) Rijdt u op een enkelbaans Provincialeweg en er nadert een hulpverleningsvoertuig van achter; houd u aan de toegestane snelheid ga zoveel mogelijk rechts rijden. En wijk alleen uit naar verharde weggedeeltes. (foto 3, foto 5) Stoplichten Staat u voor het stoplicht en er nadert een hulpverleningsvoertuig van achteren en er is een rijbaan vrij, laat deze dan ook vrij (foto 4). Is er geen rijbaan vrij rijdt dan alleen een klein stukje de kruising op als dat veilig kan. Voorrangsweg Rijd u op een voorrangsweg en er komt een voorrangsvoertuig van links of rechts, dan heeft deze altijd voorrang. Rotondes Rijdt u op een rotonde en u ziet een hulpverleningsvoertuig de rotonde oprijden, rijdt dan een extra rondje, zo weet je zeker dat u het hulpverleningsvoertuig niet hindert. Meer informatie kijk dan op http://www.zwaailichtensirene.nl/ Kijk ook een op het kanaal van Ambuchannel, dan kunt u zien hoe het eruit ziet vanuit de ambulance  

Lees verder...
Twee auto`s botsen, persoon te water

Meerlo - Dinsdagavond omstreeks kwart voor negen heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising Hoofdstraat - Dorpbroekstraat. Hier waren twee auto`s met elkaar in botsing gekomen. Hierbij is een persoon te water geraakt. Aldus een woordvoerder is er tenminste 1 persoon overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

Lees verder...
Politie Venray zoekt eigenaar van aanhanger met waterscooter.

Venray - In de nacht van zondag op maandag omstreeks 03.00 uur zag de politie tijdens de surveillance een combinatie bestelauto met waterscooter op aanhanger rijden over de Wanssumseweg richting Oostrum. Dit vonden de agenten opvallend op dit tijdstip en besloten te keren om de combinatie te controleren. Hierop ging de bestuurder er vandoor en liet zijn voertuig achter. De politie is op zoek naar de eigenaar van de waterscooter en aanhanger. Ook is de politie op zoek naar getuigen die deze combinatie hebben zien rijden of mogelijk camerabeelden hebben van de combinatie. Zaaknummer 2018158162 Bron : Facebook politie Venray-Gennep.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Getuigen gezocht in verband met vondst explosieven

Almere - De politie komt graag in contact met getuigen die mogelijk iets hebben gezien dat verband houdt met twee vermoedelijk explosieven die donderdag 15 november op de Grote Markt zijn aangetroffen. Omstreeks 08.20 uur kreeg de politie een melding dat er iets verdachts was gevonden wat leek op een explosief. Even later werd een tweede verdacht voorwerp aangetroffen. Na een eerste onderzoek door een deskundige van de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld voor het onschadelijk maken van de voorwerpen. De explosieven bleken twee handgranaten te zijn. Loos luchtalarm De omgeving is geruime tijd afgezet geweest vanwege de veiligheid en vanwege het onderzoek. Rond 13.30 uur werden de Grote Markt en de toegangswegen weer vrijgegeven voor publiek. Tijdens het incident is kort het luchtalarm te horen geweest. Dit bleek loos te zijn. Uw tip! Nader onderzoek moet uitwijzen wat de herkomst is van de handgranaten en waarom ze er werden neergelegd. Heeft u iets gezien wat met de explosieven te maken heeft? Of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44, of meld anoniem via 0800 – 7000 of via www.meldmisdaad.nl

Lees verder...
Verdachte misdrijf Van Leeuwenhoekstraat Enschede langer vast

Enschede - De 26-jarige man uit Enschede die is aangehouden vanwege betrokkenheid bij het misdrijf aan de Van Leeuwenhoekstraat in Enschede, blijft nog drie dagen vastzitten. De rechter-commissaris heeft de aanhouding en inverzekeringstelling getoetst en acht die rechtmatig. De inverzekeringstelling kan daarom met enkele dagen worden verlengd. De man is dinsdagavond aangehouden in de omgeving van Dordrecht. Het OM verdenkt hem van betrokkenheid bij de dood van de vier mannen die dinsdagmiddag in een pand aan de Van Leeuwenhoekstraat zijn gevonden. De andere man die dinsdagavond is gearresteerd, is eerder al vrijgelaten. Hij blijkt niets met de zaak te maken te hebben.

Lees verder...
Scooterrijder rijdt opzettelijk motoragent omver

Amersfoort - Een 22-jarige Amersfoorter is aangehouden nadat hij donderdagavond 15 november op de Zandkreek met zijn scooter kennelijk met opzet een motoragent omver had gereden. De agent bleef nagenoeg ongedeerd. De motoragent zag omstreeks 20.30 uur de scooterrijder door rood rijden en ging er achteraan. De bestuurder kreeg een stopteken. In eerste instantie leek hij daaraan gehoor te geven, maar op het moment dat de agent afstapte, gaf hij gas en ging ervandoor. Daarop ontstond een achtervolging waarbij de scooterrijder diverse verkeersregels overtrad. Aanrijding De bestuurder reed op een gegeven moment over een trottoir en de motoragent reed op de weg naast hem. Waar het trottoir ophield, stuurde de scooterrijder plotseling naar links en raakte zonder te remmen de motor. De agent viel, maar slaagde erin redelijk snel weer overeind te komen. De scooterrijder bleek er vandoor te zijn. Aanhouding Op basis van het kenteken werd duidelijk dat de scooter eerder was gecontroleerd. De agent herkende de bestuurder van de foto die bij die gelegenheid was gemaakt. Agenten gingen naar zijn huis, maar troffen hem niet aan. Daarop werd hij ontboden. Later die nacht meldde de man zich op het bureau, waar hij werd aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Lees verder...
Jongens beroofd van telefoons, getuigen gezocht

Almere - Twee jongens van 14 en 16 jaar oud zijn donderdagmiddag 15 november omstreeks 16.10 uur op de Binnenkruierstraat door twee iets oudere jongens beroofd van hun mobiele telefoons. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen van het voorval. De slachtoffers werden opgewacht door de twee onbekende daders toen zij na een korte afspraak een schoolgebouw verlieten. Ze werden meegenomen naar een groenstrook in de buurt. Onder bedreiging met een steekwapen moesten zij hun telefoons afstaan. Ook werd er een klap uitgedeeld. Vermoedelijk hadden de daders hun beoogde doelwitten al achtervolgd vanaf de bushalte Molenbuurt Zuid. Ze ontkwamen via een steeg achter de woningen in de richting van het Wiekenpad. Signalement Het gaat om twee donkergetinte jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar oud. Dader 1 droeg rastavlechtjes op zijn voorhoofd tot op de wenkbrauwen, droeg een donkere jas met capuchon, donkere kleding. Hij had een rugzak bij zich. Dader 2 had kort gemillimeterd haar, droeg donkere kleding met capuchon en zwart met gele schoenen. Uw tip! De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien van de beroving, wat eraan vooraf ging of de vlucht. Heeft u iets gezien? Of weet u wie de daders zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000 of www.meldmisdaad.nl.

Lees verder...
Politie houdt rekening met alle scenario's waaronder hooligans in Maassluis

Morgen komt de goedheiligman met zijn pieten aan in onder andere Maassluis en Rotterdam. Tijdens de intocht wordt rekening gehouden met diverse scenario's. Maassluis en Rotterdam houden ook rekening met de komst van hooligans ‘Uit informatie is gebleken dat overige groepen, waaronder bijvoorbeeld hooligans, mogelijk partij zullen kiezen en zich mogelijk aan zullen sluiten bij de groepen die anti en pro Zwarte Piet zijn’, staat in het besluit van de Maassluise burgemeester Edo Haan. Er zijn geen concrete aanwijzingen. Aldus het AD. De burgemeester van Maassluis wil graag dat het feest goed verloopt en vraagt het demonstratierecht te respecteren. Politie De politie eenheid Rotterdam richt een coördinatiecentrum in om alle 25 intochten in de regio te monitoren. ,,We hebben ons op alle scenario’s voorbereid’’, zegt de politiewoordvoerder tegen het AD. De politie zal ook in Maassluis handhaven op de naleving van de demonstratieregels. Er zijn regels gemaakt, zodat vernielingen en confrontaties tussen groepen of met de politie voorkomen kunnen worden. Tegenstanders komen te staan op de Govert van Wijnkade te staan en de mogelijke voorstanders mogen hun demonstratie houden op de Noorddijk. Actievoerders mogen geen wapens zoals stokken bij zich dragen, geen gezichtsbedekkende kleding op hebben en geen geluidsversterkende apparatuur bij hebben.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws