blogname

112
venray

De nieuwsgroep
voor Nederland!
Politie agent mishandeld op carnavalszaterdag


Agent mishandeld en overige incidenten op carnavalszaterdag.

Gisteren is de carnaval begonnen. Extra inzet van politie werd er geleverd bij de Mertzitting te Gennep alsmede bij de Roetsj in Venray. Samen met andere (veiligheids)partners werd bijgedragen aan deze evenementen.
Ook afgelopen nacht was er extra personeel in dienst om het carnavals feest mede in goede banen te leiden.
Op zich mogen we van een redelijk rustige eerste carnavalsdag spreken. Mede door inzet van politie konden enkele opstootjes in de kiem worden gesmoord. Collega's hebben daarbij ook diverse keren aan personen, die al dan niet onder invloed van alcohol verkeerden, hulp moeten verrichten. Deze werden veelal overgedragen aan hun eigen zorgkader.


De (extra) collega's die belast waren met de openbare orde handhaving tijdens deze eerste carnavalsdag hebben desondanks toch enkele mensen aangehouden in verband met gepleegde strafbare feiten.
Een 28 jarige Venraynaar werd aangehouden ter zake mishandeling van een politie agent. De politie agent heeft licht letsel opgelopen. Bij de aanhouding heeft de verdachte vervolgens verzet gepleegd. Deze man is ingesloten in cellencomplex te Venlo. De recherche zal vandaag verder onderzoek doen.
Twee personen werden aangehouden in verband met het bezit van harddrugs. Deze twee personen zijn ingesloten in het celencomplex te Venlo en de recherche zal vandaag nader onderzoek verrichten.

Er werden enkele vernielingen en baldadigheden gepleegd.
Verder werden er bij enkele personen in verband met hun gedragingen een centrumverbod voor de duur van 2 weken opgelegd.

Ook vandaag, carnavalszondag zal er weer extra personeel in dienst zijn om dit feest, daar waar nodig, in goede banen te leiden.

Bron: Politie Venray-Gennep

Lokaal nieuws


Landelijk Nieuws